Stolarska

Stolarska radionica je projekt koji na prvu nije toliko primamljiv širom krugu korisnika ali njen bit je za utvrdu od krucijalne važnosti. Njena je primarna uloga izrada i održavanje inventara utvrde, pohrana alata a zatim i održavanje radionica. Želimo u bližoj budućnosti stvoriti uvjete izrade i restauracije prozora, vrata i ostale drvenarije a sve u cilju izbjegavanja skupih troškova profesionalnih stolara. Do sada je učinjeno mnogo ali što zbog opravdanih što neutemeljenih razloga projekt još nije zaživio u svojem punom sjaju.

Veći dio alata je u vlasništvu udruge, dio je posuđen a dio se namjerava pribaviti. Ovim putem apeliramo na donacije potrebne da projekt krene dalje, bilo u alatu, drvnoj građi ili novcu. Posebice nedostaje pomoć u znanju, osobama koje su spremne pomoći iskustvom i savjetom.

U planu je i otvaranje bravarske radionice čiji su ciljevi, planovi i zahtjevi gotovo identični stolarskoj.

Ovim putem željeli bi zahvaliti preminulom gospodinu Lucianu Fabianu koji je nesebično pomagao svojim znanjem i radom. U samim počecima, dok je udruzi bilo najteže, on je bez novčane naknade radio stolariju za nas. Njegov trud i zalaganje još su i danas nedostižni…

Gospodinu Slađanu Boškoviću iz Pazina posebno hvala što nas je pronašao, nazvao i pozvao k svojoj obitelji ne bi li nas svojoj djeci predstavio kao uzore. Donacija u alatu, materijalu i stolarskoj kombinirki, koju je među mnoštvom upitima odlučio dati baš nama, pokrenula je ovu radionicu.