O NAMA

Utvrda Casoni Vecchi fortifikacijski je objekt iz austrougarskog vojno, kulturnog naslijeđa grada Pule i dio tadašnjeg obrambenog sustava koji je gubitkom svoje svrhe postao problem gradskih vlastisvojim propadanjem, gubitkom svoje prvobitne ratnodopske namjene, ali i teškoćama u održavanju, revitalizaciji i nadogradnji.

 Udruga Casoni Vecchi brigom i sistematskim, višegodišnjim radom na samo jednoj od tih velebnih građevina uspjela Fort Casoni Vecchi dovesti na nulti stupanj devastacije, oživjeti je aktivnostima i programima za građanstvo, a radom sa mladima uspijeva je i obnavljati.

 U protekloj godini smo administrativno i pravno ojačali udrugu, odredili prioritete, organizirali čitavi lepezu raznih događanja usmjerenih na građanstvo, sudjelovali na raznim radionicama civilnog sektora, naučili mnogo o problematici fortifikacija, te stvorili pozitivno ozračje, uspješnim suradnjama sa raznim subjektima i krenuli u njenu obnovu.

 Ovo je tek početak u formiranju onoga što smo si zacrtali. Cilj je oformiti Utvrdu Znanja. Oživljavanjem svih prostora i kapaciteta utvrde želimo stvoriti niz radionica koje svojim doprinosom ostvaruju ciljeve Udruge, revitalizaciju utvrde, društvene aktivnosti svih članova i posjetioca.

Valja napomenuti da se naša udruga temelji isključivo na entuzijazmu, volotiranju i dobrovoljnom radu. Nitko od nas nema nikakve materijalne ili financijske koristi. Jedinino nas volja za doprinosom i očuvanjem kulturne baštine vodi ka ispunjenju cilja