Nova Garda Fest

Nova Garda Fest je realizacija projekta udruge „Glazbeni inkubator“ koji provodimo od 2008. godine i njegov je cilj obnova i prenamjena prostora utvrde kroz kreiranje dodatnog sadržaja za utvrdu i korisnike izvan nje.

2008. g. Krenuli smo sa čišćenjem i obnovom jedne prostorije u utvrdi i uspješnom prenamjenom do danas  otvorili glazbeni studio sa opremom  koji je već snimio niz demo albuma i ima pet redovnih bendova  korisnika mjesečno.

Već smo 2009.g. ostvarili partnerski odnos sa grupom mladih glazbenika koji su svojim volonterskim radom , uz članove posade Casoni vecchi odmah u prvoj godini uspjeli organizirati NGF 2009 niz koncerata koji su oduševili brojnu  publiku, no posebno same izvođače.  Na prvom NGF su nastupili i većina ostvarili svoje prve scenske nastupe pred velikom publikom:

Dio od karata uplaćen je u održivost studia, odnosno u kupnju sitne opreme.

NGF je okupio također mnogobrojnu publiku i još jednom volonterskim radom više od trideset sudionika uspješno organizirao koncerte i snimanja demo prvijenaca u studiu na utvrdi. Udruga donira sav rad, vrijeme, opremu i  voditelja/producenta u sklopu glazbenog inkubatora. Snimljenim materijalom ovim se mladim ljudima olakšava promocija i prestavljanje njihovog rada javnosti.

Koncept samoodrživosti glazbenog inkubatora za mlade podrazumijeva prostor, opremu, voditelja, mlade bendove, volontere….