Dani sporta

Udruga Casoni Vecchi već niz godina organizira “Dane sporta”. Glavni motiv našeg angažiranja i volonterskog rada na organizaciji sportskih dana proizašlo je iz činjenice da je  sportsko igralište u Rohreggerovoj ulici bilo zapušteno te da je njegova glavna funkcija da okuplja, čuva i kreativno potiče mlade i cijelu zajednicu zakazala. Stoga smo smatrali smo da je igralištu bila potrebna reanimacija i uklone nedostaci zbog kojega ono pada u zaborav i spominje se u negativnim konotacijama.

Odaziv građana bio je iznad svih očekivanja pa je danas prerastao u tradiciju. Cilj je da se cjelokupnom lokalnom zajednicom, na čelu sa M.O. Vidikovac, oživi prvobitna namjena igrališta. Sportskim događajem i suradnjom M.O. i Udruge ističemo da nam je stalo da potičemo pozitivan stav prema doživljaju sporta i rekreacije, ostvarujemo druženja i izravnu komunikaciju, razmjenu ideja, savjeta, kritika u cilju poboljšanja kvalitete življenja u našoj maloj zajednici pa i šire.

Mi ulažemo svočkpji’ij”pij00nja, višegodišnja iskustva i volontersko vrijeme. Naša sportska adionica, sportski studio Von Trapp organizira sportske događaje i edukaciju tijekom cijele godine na području grada Pule.