Čitaonica

Čitaonica Monte Paradiso.., na utvrdi Casoni Vecchi , zajednički projekt Udruge Vox Legalis i Udruge Casoni Vecchi, a financirana od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva…

Po ispunjenim anketama koje posjetitelji mogu naći u čitaonici primjećujemo neospornu podršku ovom projektu., svi ističu zadovoljstvo i pohvale za inicijativu koju Udruga poduzima, ne samo na ovom projektu nego i na sudjelovanju u razvoju kvalitete življenja u kvartu općenito, posjetitelji su većinom odrasli građani.

Čitaonica je ugostila ugledne predstavnike grada Pule, predstavnike Ministarstva kulture, fakulteta,  raznih udruga i radionica iz Hrvatske i inozemstva, ljudi koji na razne načine žele pomoći kao i obične posjetitelje, redovito je mjesto održavanja sastanaka i debata.

Na policama Čitaonice, osim dnevnih i tjednih novina možete naći najrazličitije naslove književnosti, beletristike i stručne literature jer su primljene sve donacije i ne umanjuje se vrijednost doniranog.

Njena svrha je šarolika i nema granica a svojim interijerom garantira spoj opuštenosti i profesionalnosti te na najbolji način predstavlja ono što se od oživljavanja utvrde i očekuje. Jedna je od rijetkih radionica čija je obnova sufinancirana pa i time predstavlja uzor svima ostalima.